Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Κατασκευές για φθινοπωρινή διακόσμηση - DIY fall decoration

Ανανεώνοντας το χώρο μας για το φθινόπωρο αναζητάμε ιδέες για να στολίσουμε γωνιές, ράφια, τραπεζάκια ή ακόμα και το τζάκι μας. Όπως πάντα η φύση μας προσφέρει απλόχερα τα αγαθά της για να δημιουργήσουμε. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

  • Για τους τοίχους ή τα ράφια μας μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας κάδρα. Το κάδρο στην παρακάτω φωτογραφία το έντυσα με καφέ κορδέλα και έβαλα ένα πλατανόφυλλο, ολοκληρώνοντας την κατασκεύη με μια λαδί σατέν κορδέλα για να δώσει έμφαση στο χρώμα και να ταιριάξει με το χώρο. Μπορούμε να φτιάξουμε και ένα δεύτερο με άλλο χρώμα φύλλου και κορδέλας και να τα τοποθετήσουμε σε κάποιο ράφι, στο σύνθετό μας ή απλά να τα κρεμάσουμε στον τοίχο.
  • Παρομοίως τα κάδρα μας μπορούν να έχουν γυάλινη πλάτη, δηλαδή να αφαιρέσουμε το χαρτόνι που συνήθως περιλλαμβάνεται και να παραγγείλουμε το γυαλί στις διαστάσεις του υπάρχοντος. Τα φύλλα, που μπορούν να διαλεχτούν από διάφορα δέντρα, θα μοιάζουν να αιωρούνται.
 
  • Είχαμε δει σε παλιότερο άρθρο πως μπορούμε να μεταμορφώσουμε ένα καλοκαιρινό φανάρι για την περίοδο που ακολουθεί με εύκολο και οικονομικό τρόπο. Η ιδέα μπορεί να ακολουθηθεί και σε άλλες κατασκευές καθώς ο σπάγγος ή το φυσικό σχοινί μπορούν να ντύσουν όμορφα τέτοιου είδους σημεία.
  • Χρησιμοποιώντας μερικά απλά υλικά όπως ύφασμα, ατλακόλλα και κορδέλες μπορούμε να ντύσουμε μικρές κολοκύθες με τα χρώματα που ταιριάζουν στο χώρο μας. Κόβουμε το ύφασμα σε λωρίδες, εφαρμόζουμε την ατλακόλλα με το βουρτσάκι, κολλάμε το ύφασμα και εφαρμόζουμε άλλη μια στρώση ατλακόλλας. Περιμένουμε να στεγνώσει και προσθέτουμε την κορδέλα της αρεσκείας μας. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την "ντυμένη" κολοκύθα σε μια σύνθεση, μαζί με μια έτοιμη βάση για πλατύ κερί και να προσθέσουμε λίγα βρύα στην κορυφή της, για να μοιάζει πιο φυσικό το αποτέλεσμα.
 
  • Άλλη κατασκευή πάλι με μικρές κολοκύθες είναι ένα στεφάνι-φωτιστικό. Το πλεγμένο στεφάνι το φτιαχνουμε από βέργες ή το βρίσκουμε έτοιμο στα καταστήματα, κολλούμε πάνω του φύλλα και διακοσμητική γιρλάντα και στερεώνουμε με σύρμα τις μικρές κολοκύθες στις οποίες έχουμε ανοίξει τρύπες για ρεσώ. Διαδικασία όχι έυκολη αλλά πολύ αντυπωσιακό το αποτέλεσμα για τη βεράντα μας. Αντικαθιστούμε αν θέλουμε τις κολοκύθες με ρόδια, όταν θα έχουν παλιώσει.
  •  Για το τζάκι μας μπορούμε να φτιάξουμε γιρλάντες. Τα κουκουνάρια προσφέρονται καθώς κρεμιούνται είτε όπως φαίνεται στη φωτογραφία με μικρά βιδωτά γαντζάκια είτε κρεμώντας τα με σπάγκο από το κοτσάνι τους πάνω στην κορδέλα που θα χρησιμοποιήσουμε για βάση. Ανάλογα θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα υλικά και να φτιάξουμε την γιρλάντα της αρεσκείας μας.
 
 
  • Μια εύκολη λύση για να προσδώσουμε στα κεριά μας φθινοπωρινό χρώμα είναι η επένδυσή τους με στικ κανέλας. Τα δένουμε περιμετρικά με σπάγγο και φροντίζουμε να τα τοποθετήσουμε σε βάση για να μην στάξουν στο έπιπλο ή στο σημείο που θα τα τοποθετήσουμε. Με το ίδιο σκεπτικό μπορούμε να ντύσουμε και ένα γυάλινο βάζο, ακόμα χρησιμοποιώντας κομμάτια από  βέργες δέντρων ή θάμνων. Επίσης μπορούμε για πιο φυσικό αποτέλεσμα να τα κολλήσουμε με σιλικόνη ώστε να φαίνεται σαν να το βάζο να είναι φτιαγμένο από αυτά.
  • Ένα ημιδιάφανο τσουβαλάκι φτιαγμένο από πουγκί δώρου και ένα χονδρό χρωματιστό κορδόνι  είναι η πιο εύκολη λύση για να παρουσιάσουμε το δικό μας αυτοσχέδιο διακοσμητικό. Το γεμίζουμε με καρύδια και φτιάχνουμε αν θέλουμε κι άλλα με κάστανα, φουντούκια, ρόδια για να στολίσουμε συνθέτοντας μια γωνιά.

 

 



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...