Η φιλοσοφία


Η φιλοσοφία

"ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΗΣ? "

 

Είναι μια ερώτηση που κάνω πάντα στον εαυτό μου για να δω κατά πόσο έχει απαντηθεί. Είναι κοινό μυστικό στον κλάδο μας ότι στην Ελλάδα είναι πολύ μικρό το ποσοστό αναγνώρισης του επαγγέλματος... Για παράδειγμα όταν κάποιος θελήσει να φτιάξει  μια κουζίνα συνήθως το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να πάει σε κάποιο κατάστημα ή στον μαραγκό. Άλλη φορά θέλει να φτιάξει το τζάκι και παίρνει σχέδιο από τον τεχνίτη γυψοσανίδας... Πως όμως θα διαλέξει θέση, σχέδιο, υλικά?  Ερωτήματα που θέλουν αρκετή μελέτη και το ταλέντο της αρμονίας. Κι αν τα ερωτήματα μοιάζουν μεμονωμένα και απλά, τελικά, τις περισσότερες φορές καταλήγουν σε μεγάλο βραχνά.

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 

Όλοι λίγο-πολύ είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ψυχολογία που μας δημιουργεί ο χώρος που ζούμε-εργαζόμαστε-διασκεδάζουμε-λειτουργούμε. Και κατά τη γνώμη μου αυτός είναι κι ο λόγος που δίνουμε τόση σημασία σαν όντα στον διάκοσμο.

 

Ο διάκοσμος του κάθε χώρου έχει να κάνει με:

- την λειτουργία που καλείται να εξυπηρετήσει

-τη σύνθεση των πραγμάτων που τον αποτελούν

-τα υλικά

-το χρώμα

-τον φωτισμό.

 

Ο/Η διακοσμητής-τρια καλείται να δώσει την καλύτερη δυνατή λύση έχοντας στο νου του τα παραπάνω, μεταφράζοντας συγχρόνως τις επιθυμίες του πελάτη και χωρίς να ξεχνάει την οικονομική του δυνατότητα.

 

 

Αυτή είναι και η δική μου φιλοσοφία.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...