Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πως να φέρουμε το καλοκαίρι στο χώρο μας.

  Μια συλλογή από κατάλευκες πέτρες, γυαλιστερά γυαλόξυλα, πολύχρωμες γυαλόπετρες, άμμο και κοχύλια κι έχουμε τα βασικά για να δημιουργήσουμε και να εμπνευστούμε. Οι παραλίες μας περιμένουν να τις ξαναχαρούμε και να πάρουμε τα απαραίτητα για να φέρουμε το καλοκαίρι στο χώρο μας.




  Τα βασικά της καλοκαιρινής διακόσμησης

  • Χρώμα: κυρίαρχο το λευκό σε συνδυασμό με τυρκουάζ, γαλάζιο, μπλε, κοραλλί, μπεζ.
  •  Υλικά:  θαλασσινά αποκτήματα, καραβόπανο, γάζα, σχοινί, γυαλί,τροπικά φυτά, ψάθα.
  • Διακοσμητικά: ρετρό ανεμιστήρες, φανάρια, γυάλες, κεριά, πυθάρια, καθρέφτες.
 
Εμπνευσμένοι από το ελληνικό καλοκαίρι, τις αποκιακές κατοικίες, το shabby chic στυλ διαλέγουμε υφάσματα και υλικά για να αλλάξουμε ριχτάρια και κουρτίνες, μαξιλάρια και χαλιά.
  Λευκό και μπλε καραβόπανο για τα νέα μας καλλύματα, ρίγε κουρτίνες, τυρκουαζ και πορτοκαλί μαξιλάρια και αντικατάσταση χειμερινών χαλιών με πλεχτά, ψάθινα ή υφαντά.

 
 
 
 Στο ίδιο πνεύμα θα είναι και τα διακοσμητικά μας, για να μας θυμίζουν αγαπημένους προορισμούς, τροπικά μέρη και τη θάλασσα που είναι η κυρίαρχος του καλοκαιριού.
 
 
  Μπορούμε να αλλάξουμε θέμα στα κάδρα και τις φωτογραφίες. Βάρκες, κοράλια, θάλλασα και παραλίες και η ελιά αντιπροσωπευτικά στοιχεία του καλοκαιριού, μαζί με διακοπές και αναμνήσεις θα ντύσουν τους τοίχους μας  όμορφα.
 
 
  Κι ενώ αφήνουμε πίσω τη θαλπωρή του τζακιού δεν πάυει να είναι ο χώρος που θα τραβήξει τα βλέμματα καθώς μπορεί να γεμίσει με κεριά και συνθέσεις από κοχύλια και αστερίες μέχρι φυτά.
 
 
  Το μεγαλύτερο καλωσόρισμα και μια ιδέα που δεν συναντάμε συχνά είναι το καλοκαιρινό στεφάνι στην είσοδό μας. Χειροποίητο ή έτοιμο, από σκοινί ή σαν τιμόνι ιστιοπλοικού. 
 
 
Καλό καλοκαίρι!!! 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...